Зеленчукова супа с паста

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Зеленчукова супа с паста
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
30/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Семпла, но много лека и ароматна супичка за бърз обяд. Поднесете зеленчукова супа с паста с прясно изцеден лимонов сок"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 глава, средна
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр. (около 120 - 150г)
  • картофи - 1 бр. (100 - 120 г)
  • червени чушки - 1 сладка пиперка (70 г без семената)
  • зелена чушка - 1 бр. (80 г без семената)
  • целина - 1/2 стрък
  • паста - 100 г (къса, макарони)
  • зехтин - 40 мл
  • масло - колкото орех
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимон - за поднасяне
  • черен пипер - за поднасяне
  • магданоз - или стръкче пресен копър за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци без картофа се кълцат на много ситно и се задушават в зехтина и маслото, докато омекнат (за около 5-6 минути). Морковът и червената чушка ще пуснат своя прекрасен цвят, което ще придаде на макаронената супичка красив вид.

Добавя се солта, налива се 1.3 л. вода, слага се сушеният микс от зеленчуци и се оставя да заври.

Тогава се добавя и картофът нарязан на малки кубчета. Режа го на ситно, за да се разпадне почти когато се свари. И така сгъстява зеленчуковата супа, тъй като няма застройка. Нишестето от пастата също ще сгъсти още малко бульон.

Посолява се още малко и се оставя да ври 25 минути. Слага се пастата и се готви още 10 минути под капак.

Семпла, но много лека и ароматна супичка за бърз обяд. Поднесете я с прясно изцеден лимонов сок, прясно смлян черен пипер и стръкчета свеж магданоз или копър.

* Хубаво е зеленчуковата супа с паста да се сервира на момента, тъй като макароните щом престоят дълго време в горещия бульон стават много меки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: