Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Супа от тиква и нахут

Супа от тиква и нахут

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Супа от тиква и нахут3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Сервирайте топла супа от тиква, по желание поръсете отгоре с крутоните и сметаната."

Необходими Продукти

  • тиква - 700 г
  • варен нахут - 250 г
  • чесън - 1 глава
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 500 мл
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на произволни кубчета, обелете чесъна и го нарежете на филийки.

Загрейте олиото в тенджера с дебело дъно, добавете чесъна и ригана, запържете до аромат.

Добавете тиквата в тенджерата и разбъркайте, докато резените тиква се покрият с ароматно масло.

Задушете леко тиквата в тенджерата.

Добавете водата, така че да не покрие напълно тиквата. Добавете сол и черен пипер и гответе до омекване.

Когато тиквата омекне, добавете сварения нахут и гответе заедно за 5 минути.

След това изключете котлона и оставете супата с нахут да престои 15-20 минути, след което я пасирайте с потапящ се блендер.

Разсипете супата от тиква с нахут в купички.

Сервирайте топла супа от тиква, по желание поръсете отгоре с крутоните и сметаната.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: