Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Тиква с нахут и къри

Тиква с нахут и къри

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Тиква с нахут и къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Не е трудно да приготвите перфектното вегетарианско ястие - ето ви рецептата"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кориандър - ½ ч.л.
  • джинджифил - ½ ч.л. на прах
  • ким - ½ ч.л.
  • куркума - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • банани - 1 бр.
  • нахут - 400 г (от консерва)
  • къри - 1 с.л.
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 1 супена лъжица олио до омекване. Добавя се джинджифилът, кимът, кориандърът, кърито, куркумата и канелата и всичко се пържи 1 минута.

Добавят се ситно нарязаните домати и се пържи още 2 минути. Добавя се тиквата, нарязана на парченца и се пържи на бавен огън 5 минути.

Добавя се бульонът и се вари до омекване на тиквата на бавен огън. Бананът се нарязва на кръгчета и се добавя към тиквата заедно с нахута. Задушава се на бавен огън 5 минути. Добавя се сол и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: