Начин на приготвяне
Нахутът се накисва във вода от предната вечер.
В тенджера се поставят 2 кубчета зеленчуков бульон с 1 литър вода.
Тиквата се почиства от семките и се обелва кората ѝ. Нарязва се на дребни парчета и се поставя в бульона, лука се нарязва на едро и се прибавя и той заедно с нахута.
Зеленчуците се варят приблизително 15-20 минути. След омекване на нахута и тиквата се прибавят и печените и обелени от люспата червени пиперки.
Отнема се в отделен съд част от бульона и всички зеленчуци се пасират.
Прибавят се подправките на вкус към тиквената семка. Отново се връща отнетия бульон от зимната супа. Разбърква се.
Микса от семена се запича на сух тиган и се поръсва с него всяка порция при сервиране на кремсупа от тиква и нахут. По желание се добавя и чили сос.