Гръцка супа от нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Гръцка супа от нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Най-апетитната крем супа, която сме опитвали - по желание може да добавите само още подправки и лимонов сок"

Необходими Продукти

  • нахут - 800 г от консерва или домашно сварен
  • лук - 300 г около 2 средни глави
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 4 стръка, пресен
  • риган - 3 ч.л. сушен
  • черен пипер - 4 щипки, прясно смлян
  • сок от лимон - 50 мл прясно изцеден
  • зехтин - 60 мл + за поръсване
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • крутони - за поднадяне (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и ги задушете в зехтина за 10 минути.

Добавете нарязан на ситно магданоз, отцедения сварен нахут, риган, черен пипер и сол.

Налейте 1.2 л. вода и варете под капак 20 минути.

Сипете прясно изцедения лимонов сок и пасирайте до гладка консистенция апетитната кремсупа.

Поднесете много гореща гръцката супа, поръсена със ароматен зехтин и хрупкави крутони.

По желание може да си добавите още от подправките или лимонов сок към гръцка супа от нахут.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Приятна и апетитна супичка.
25.05.2021 10:30
1