Американска морковена торта

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Американска морковена торта4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Американска морковена торта - принцесата в своята категория, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • моркови - 180 г или 4 средно големи
  • брашно - 175 г
  • захар - 125 г
  • олио - 120 мл
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 3 г
  • канела - 3 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • за глазура
  • крема сирене - 170 г
  • пудра захар - 30 г
  • лимонов сок - от 1/2
  • ванилова захар - 7 г
  • лимонова кора - от 1
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Тавичка с диаметър 18 см.

Смесваме 125 г захар с яйцата, канелата и олиото. Разбиваме с помощта на миксер до хомогенизирането на съставките.

Смесваме брашното с бакпулвера и ги добавяме към разбитата смес.

Обелваме морковите и ги настъргваме на ситно. Настърганите моркови добавяме към сместа, както и смлените бадеми и разбъркваме отново всичко.

Сега си загряваме фурната предварително на 180 °C. Сместа за морковената торта прехвърляме в тавичка с хартия за печене или я намазваме с масло.

Тавичката, която аз използвах, е с диаметър от 18 см. Печем във фурната за 40 мин.

Ако започне да почернява отгоре, можете да сложите алуминиево фолио.

След като блатът за тортата е изпечен, си правим глазурата.

Смесваме всички съставки и ги разбиваме на ръка.

Нанасяме към вече изстиналия блат и оставяме в хладилника за 1 час нашата американска морковена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: