Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована бяла риба

Маринована бяла риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Маринована бяла риба2 / 2
06/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Много е лесно - затова споделяме рецептата с приятели - искаме и те да я опитат"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 800 г
  • чесън - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива се и се вари в подсолена вода около 15 минути. Обезкостява се, обелва се кожата и рибата се накъсва на парченца, които се слагат в тенджера или в тиган.

Прибавят се ситно нарязаният чесън, олиото, оцетът, солта, черният пипер и 50 мл вода. Похлупва се и се оставя да ври 5-6 минути, като съдът се разклаща няколко пъти.

Готовата риба се сервира студена с подходяща гарнитура — варени картофи, картофена салата или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: