Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел от лаваш

Щрудел от лаваш

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5811
Щрудел от лаваш
Снимка: Йоана
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Щрудел от лаваш е не по-малко вкусен от класическия, но се приготвя много по-лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • лаваш - 3 бр.
  • ябълки - 400 г (настъргани)
  • кокосово масло - 15 г
  • кокосова захар - 25 г (друга)
  • орехи - 35 г
  • канела - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме ябълките, като една част от тях може да нарежем на парченца.

Добавяме канелата към тях и разбъркваме.

Нарязваме орехите на парченца.

Сипваме малко от маслото върху лаваша, след това поръсваме от ябълките, захарта и орехите и навиваме на руло.

Повтаряме това и с останалите лаваши.

Нареждаме ги в тава върху хартия за печене и ги намазваме от двете страни с останалото кокосово масло.

Слагаме да се пекат на 160-170 °C в предварително загрята фурна за ок. 20-25 мин.

Изваждаме готовите лаваши, напръскваме ги с малко вода и ги оставяме да изстинат.

След това ги нарязваме на парченца и са готови за поднасяне щрудел от лаваш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: