Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с лаваш - лесна и ефектна рецепта

Щрудел с лаваш - лесна и ефектна рецепта

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336168109
Щрудел с лаваш - лесна и ефектна рецепта
Снимка: Габриела Цулин
1 / 3
28/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Лесна и ефективна рецепта за вкусен щрудел с лаваш"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 хлебче
  • ябълки - около 200 г с кората
  • дюля - около 150 г с кората
  • кленов сироп - 2 ч.л.
  • цейлонска канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 6 бр.
  • белтък - 1/4 за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките и дюлята на малки парченца.

Сложете ги в малка касерола на котлона и добавете кленовия сироп.

Дръжте ги на котлона, докато омекнат. Добавете канелата и разбъркайте.

След това сгънете хлебчето лаваш, както съм показала на снимката.

По този начин ще прегънете хлебчето и ще видите къде да режете след това.

Разгънете хлебчето и го сгънете на две. Отрежете крайчетата с ножица, както съм показала на снимката.

След това поставете плънка и орехи в средата на хлебчето и сгънете така, както съм показала на снимката - кръстосване на ленти.

Намажете приготвения лесен щрудел с разбит белтък, а по желание можете да поръсите с кафява захар.

Печете на 180 °C за 7-8 минути.

Извадете и сервирайте още топъл.

Приятен апетит с този щрудел с лаваш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: