Начин на приготвяне
Количеството на всички продукти зависи от вас. Рибата се почиства от вътрешностите и главите и се измива. Внимателно се отделят филенцата, за да не се разкъсат. Нареждат се в някакъв съд и ако рибата е прясна, филетата се заливат с вода, колкото да се покрият.
Аз използвах кутия от сладолед. Поставя се във фризера за две денонощия.
Ако рибата е замразена, няма нужда да се замразява отново. Това се прави, колкото е възможно да се унищожат микроорганизмите.
След изваждането от фризера филетата трябва да се размразят и да се измият с течаща вода.
Солта, лимоновият сок, ябълковият оцет, черният пипер, лютият пипер се смесват и се прави марината на вкус - трябва да я опитате. Заливат се филетата, колкото да се покрият. Престояват така около 2 – 2.30 часа. Изваждат се, отцеждат се, подреждат се в чиния и се поливат с олиото.
Украсяват се с резенчета ябълка – средно сладка. При консумацията се взема парченце ябълка и рибка.
Може всяко филенце, след като се полее с олиото, да се завие около резенче ябълка.
Пробвайте и ще се убедите, че съчетанието е сполучливо.