Хумус от нахут

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Хумус от нахут
Снимка: Анонимен
2 / 4
03/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Защото някои рецепти за хумус са по-добри от другите"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 1/4 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • сусамов тахан - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за една нощ в студена вода. На другия ден го залейте със студена вода и го сложете да се вари до пълното му омекване.

Извадете го с помощта на решетъчна лъжица и го разбийте в миксера заедно с подправките. Налейте вътре водата, лимоновия сок и сусамовия тахан.

Ако желаете вашият хумус да бъде с по-гладка консистенция, трябва да обелите зрънцата му, след като го сварите.

По желание може да го поднесете, намазан върху препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: