Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Италиански сладко-кисели лукчета

Италиански сладко-кисели лукчета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Италиански сладко-кисели лукчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.ч. винен
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • лук - 675 г малки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на ниска температура. Прибавете захарта и изчакайте докато почне да се разтваря в маслото. Разбърквайте непрекъснато.

Прибавете двата вида оцет в тигана и след това сложете лукчетата. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте и гответе около 20-25 минути, като разбърквате от време на време. Изчакайте докато лукчетата омекнат и направете малки разрези отгоре.

През цялото време наглеждайте тигана, за може захарта да се карамелизира, но да не загори. Сервирайте ястието горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: