Брям

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
17/09/2012
"Брям с патладжани - докато кажете името, и той вече е готов "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39 629
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните, тиквичките и картофите ги нарязвате на колелца и ги запържвате.

В останалата мазнина запържете ситно нарязания лук и чесън.

В тавичка наредете запържените колелца, като между пластовете се поръсва с запържената смес от лука и чесъна. Всичко поръсвате с настърганите домати.

Прибавяте вода и печете в предварително загрята фурна

Рейтинг

5 10
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Инна
Инна
10.10.2013 20:16
Не, не е Гръцка мусака, това си е точно бриам. Валерия е дала вярно описание на подготовката.Всички продукти се слагат в сурово състояние и се пекат във фурната до готовност.
0
0
Петрова
Петрова
18.07.2013 16:30
Не е необходимо да се запържват продуктите.Всичко се нарязва в тавата.Прибавя се олио,сол,чер пипер и вместо вода се слага доматен сос.Пече се до омекване.
2
0
Мая
Мая
05.07.2013 20:58
А името е Бриам - ако го гугълнеш ще видиш че го има с обяснение - гръцки печени зеленчуци.

0
0