Тази рецепта коментираха

Анонимен
Инна
Инна
Не, не е Гръцка мусака, това си е точно бриам. Валерия е дала вярно описание на подготовката.Всички продукти се слагат в сурово състояние и се пекат във фурната до готовност.
10.10.2013 20:16
Петрова
Петрова
Не е необходимо да се запържват продуктите.Всичко се нарязва в тавата.Прибавя се олио,сол,чер пипер и вместо вода се слага доматен сос.Пече се до омекване.
18.07.2013 16:30
2
Мая
Мая
А името е Бриам - ако го гугълнеш ще видиш че го има с обяснение - гръцки печени зеленчуци.

05.07.2013 20:58
валерия
валерия
Добро е!
05.07.2013 19:46
1
валерия
валерия
И това е много вкусно.....Малко уточнение за протокола: точното име е бриам, в ресторантите с по-силно застъпена френска кухня го наричат рататуй......Най-отдолу в тавичката се нареждат разполовени на две патладжани, ястието прилича по-скоро на имам-баялдъ...Подправките са по-скоро по личен избор....Гръцката мусака е от патладжан на филийки, има кайма и върху най-горния пласт зеленчуци се залива сос бешамел...... Всички тия варианти са много вкусни летни ястия, важна е основната идея, а ние ,българките за такива неща имаме богата фантазия ......
,в Гърция съм, затова си позволих да коментирам :) ...
05.07.2013 19:41
Петя
Петя
В рецептата пише, отгоре се поръсва с настърганите домати, пък на снимката, доматите на колелца и поръсено с настърган кашкавал?!?
30.05.2013 17:31
1
Мария Бързулова
Мария Бързулова
Аз редя с нарязани домати най-отгоре и сипвам само малко водичка.
10.04.2014 18:22
1
Господинов
Господинов
Не това не е мусака почети и се научи на кое му се казва мусака това си е точно брям
05.04.2013 13:50
1
:)
:)
:) това не е ли "Гръцка мусака" .... ?!?!? неразбирам защо му слагате ракива измислени имена!!!!
10.12.2012 22:26