Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с царевица

Пилешка супа с царевица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешка супа с царевица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • бульон - 1 л пилешки
  • царевица - 500 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се запържва в загрятата мазнина. Изважда се и в мазнината се задушава нарязаният на ситно лук. Добавят се бульонът и нарязаните на кубчета картофи.

Оставя се да покъкри и след това се сипва отцедената царевица. След като поври 10 минути, се добавя прясното мляко и нарязаната чушка.

Отделя се 1/3 от супата, пасира се и се връща в тенджерата. Добавя се месото и солта. Оставя се да поври малко и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: