Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Застроена супа от агнешки дроб

Застроена супа от агнешки дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Застроена супа от агнешки дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"И как да не се влюбиш после в Българската кухня, виж само с какви чорби ни посреща"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 400 г агнешки
  • бульон - 2 л
  • олио - 50 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • фиде - 1 шепа, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в част от мазнината, а в другата част се запържва нарязаният на ситно лук.

Към него се добавя дробът, нарязан на кубчета, и се залива със запръжката с брашно, разредена с вода.

Посолява се и се вари 15 минути, като към края се добавя фидето. Готовата супа се застройва с разбитото с мляко яйце. Сервира се поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: