Агнешки дроб сарми

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Агнешки дроб сарми
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Любимите сармички, но този път с агнешка карантия и агнешко було"

Необходими Продукти

  • агнешки набор - 1 бял дроб, черен дроб, сърце, момици /1.2 - 1.4 кг/
  • агнешко було - 1
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • маслини - 15 - 20 пълномаслени зелени без костилка
  • зелен лук - 1 връзка
  • лапад - 1 стиска или киселец
  • джоджен - 1 връзка
  • девесил - 1 клонче
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешката карантия в 1 литър подсолена вода за 1 час в тенджера под налягане или 1.5 часа в обикновена тенджера. След това търпеливо я нарежете на малки парченца.

Накълцайте зеленията и я задушете в мазнината. Добавете пипер, ориз и дробчетата. Объркайте добре.

С тази плънка завийте сарми в парчета агнешко було, като слагате

по 1-2 маслинки във всяка сарма. Подредете ги в подходяща тавичка.

Ако ви е останала плънка, добавете и нея. Залейте с 4 ч.ч. бульон.

Дроб сармата трябва да престои във фурната 1 час на 180°C или докато

ви хареса.

Когато сервирате агнешките дроб сарми, не забравяйте и чаша добре охладено розе.

Вижте също кои подправки са подходящи за агнешко месо и научете за какво е полезно агнешкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: