Начин на приготвяне
Сварете агнешката карантия в 1 литър подсолена вода за 1 час в тенджера под налягане или 1.5 часа в обикновена тенджера. След това търпеливо я нарежете на малки парченца.
Накълцайте зеленията и я задушете в мазнината. Добавете пипер, ориз и дробчетата. Объркайте добре.
С тази плънка завийте сарми в парчета агнешко було, като слагате
по 1-2 маслинки във всяка сарма. Подредете ги в подходяща тавичка.
Ако ви е останала плънка, добавете и нея. Залейте с 4 ч.ч. бульон.
Дроб сармата трябва да престои във фурната 1 час на 180°C или докато
ви хареса.
Когато сервирате агнешките дроб сарми, не забравяйте и чаша добре охладено розе.
Вижте също кои подправки са подходящи за агнешко месо и научете за какво е полезно агнешкото.