Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с лимон и мента

Печена риба с лимон и мента

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печена риба с лимон и мента1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лимонов сок - 4 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 60 г
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • червено вино - 200 мл
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • мента - 10 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива се и се подсушава. Поръсва се отвън и отвътре със сол, черен пипер и лимонов сок.

Престоява 1 час и след това се полива с олиото и се намазва отвътре и отвън с част от маслото.

Залива се с водата и се запича в умерена фурна. Когато рибата е готова, се залива с виното и се запича още малко.

След изваждане от фурната рибата се намазва с останалото масло и се поръсва с накълцан магданоз и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: