Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пиле с броколи и Бешамел на фурна

Пиле с броколи и Бешамел на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пиле с броколи и Бешамел на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Сервирайте и хапвайте с апетит пиле с броколи и Бешамел на фурна. Много е вкусно"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 голяма глава
  • пилешки гърди - 2 бр. (1 пеперуда, голяма)
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер - 2 ч.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 150 мл
  • За бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • индийско орехче - 2 щипки
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките гърди от ципи и бели части. Нарежете ги на хапки и мариновайте в зехтин, черен пипер, бяло вино, червен пипер и сол. Оставете да престои така около 2 часа.

След това отцедете виното и прехвърлете месото в тавичка.

Измийте и нарежете броколите на розички. Овкусете ги със сол, зехтин и черен пипер и подредете върху пилето.

За Бешамела, запържете брашното в маслото, докато замирише приятно. Сипете млякото малко по малко при непрестанно бъркане с дървена лъжица или телена бъркалка за по-лесно.

Варете соса около 8-10 минути на умерен огън и накрая го овкусете. Бешамелът трябва да бъде малко по-рядък от обикновено.

Залейте продуктите в тавичката с белия сос, завийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 200 °C фурна за около половин час.

Извадете тавата и проверете дали са готови месото и зеленчука, ако прецените, оставете за още малко да се запекат.

Накрая поръсете с настърган кашкавал печените броколи и върнете във фурната, за да се разтопи и хване златиста коричка.

Сервирайте и хапвайте с апетит пиле с броколи и Бешамел на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: