Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Броколи и карфиол със заливка от Бешамел на фурна

Броколи и карфиол със заливка от Бешамел на фурна

Броколи и карфиол със заливка от Бешамел на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Не харесват броколите само онези, които никога не са опитвали нашите броколи и карфиол със заливка от Бешамел"

Необходими Продукти

  • броколи - 1/2 глава
  • карфиол - 1/2 глава
  • За бешамела
  • масло - 1 бучка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • прясно мляко
  • сол
  • индийско орехче
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете карфиола и броколито на розички. Бланширайте за 5-7 мин във вряща подсолена вода. Извадете и изцедете. Сложете в тавичка.

Направете Бешамела, като загреете мазнината. Добавете брашното и запържете. Разредете с прясно студено мляко (нарочно не давам количество, защото може да искате по-рядък или по-гъст - сами ще решите).

Добавете подправките и изключете.

Нарежете няколко парченца масло върху зеленчуците и залейте с Бешамела.

Изпечете до готовност, като пет минути преди да изключите, поръсете запеканката с кашкавал и върнете във фурната.

Броколите и карфиолът със заливка от Бешамел на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: