Стек по флорентински

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
07/05/2014
"Ще се справите ли или да грабваме бутилка вино и да идваме на помощ?"
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 018
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пържоли - 4 бр. говежди с кост
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте барбекюто.

Намажете стековете със зехтина.

Сложете за 5-7 минути да се изпекат от всяка страна всяка страна. След това намалете температурата и скарата се повдига.

Стековете се пекат като се обръщат от двете страни. От време на време се посоляват и поръсват с пипер.

Готовият стек трябва да бъде полусуров в средата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
божидар
божидар
24.06.2014 21:22
1 времето на грила зависи от температурата ,говеждото се пече на макс за кратко. 2 използувай свинса мас,разтопена,с четка.свинската мас носи на термична обработка и омекотява месото(говеждото). 3 готовия стек при срязване от вън на вътре трябва да е светло към тъмно розово.ида пуска светло розов сок(това не е кръв). Съвет от мен ,вече изпечена пуснете стека в тенджерка с нарязан на едро стар лук.Докато отпусне соковете.
2
0