Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул по флорентински

Зелен фасул по флорентински

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зелен фасул по флорентински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 575 г, отрязани от краищата и почистен
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • лук - 1 глава, кромид, на филийки
  • зехтин - 4 с.л.
  • резене - 1 ч.л., семена, счукани
  • домати - 2 бр., обелени, почистени от семките, нарязани на кубчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 2 с.л., вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се вари в подсолена вряща вода, докато стане хрупкаво мек. Изцежда се и се оставя встрани.

Лукът и чесънът се запържват в зехтина на умерена температура. Добавят се семената на резенето и доматите. Поръсва се със сол и се оставя да къкри за 4 мин. Добавя се зеленият фасул.

Поръсва се с черен пипер и се бърка внимателно. Слага се капакът и се оставя на огъня около 12 мин., добавя се водата при необходимост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: