Начин на приготвяне
Накиснете боба в студена вода за 12 часа. Измийте го, налейте отново вода, добавете 1 равна с.л. сол, наситнена глава кромид лук, морков и стрък целина. Сложете тенджерата на котлона и сварете до готовност на боба.
В тиган налейте чашка зехтин, добавете нарязаните на ситно домати и овкусете с 1 чаена лъжичка червен пипер. Запържете за 5 мин. Изсипете всичко при боба и оставете на котлона да поври за 5-6 мин.
Докато бобът се вари пригответе кейла. В тиган налейте чашка зехтин.
Добавете нарязания на ситно праз лук, дафиновия лист и скилидките чесън. Сложете зелето, нарязано на ивички, налейте чаша топла вода и захлупете съда.
Гответе около 40 мин. Задушеното зеле изсипете при боба. Разбъркайте и сервирайте насипан в купички с препечени филийки!
Да ви е сладко!
Коментари