Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с вино по флорентински

Телешко с вино по флорентински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешко с вино по флорентински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • червено вино - 500 мл
  • чесън - 10 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета с големина 2 на 2 сантиметра. Парчетата се запържват на сух тиган за няколко минути, докато хванат коричка.

Пърженото месо се слага в тава или глинено гърне с капак, добавят се скилидките чесън. Черният пипер се слага в пакетче от плат и се слага при месото.

Добавя се солта и виното. Съдът се похлупва с капак и се готви 3 часа на 160 градуса. Сервира се с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: