Кето морковена торта

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето морковена торта3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"По-хубава е от некето тортите - буквално божествен вкус и аромат има тази кето морковена торта."

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр. L
  • краве масло - 80 г разтопено
  • крема сирене - 60 г
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • бадемово брашно - 40 г
  • орехи - 40 г смлени
  • кокосово брашно - 20 г
  • бакпулвер - 8 г
  • моркови - 120 г настъргани
  • подсладител - 80 г /равно на 80 г захар/
  • за сиропиране
  • кокосово мляко - 8 с.л.
  • за крема
  • течна сметана - 200 мл неподсладена 30 % и повече
  • крема сирене - 150 г
  • подсладител - 40 г /равно на 40 г захар/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти направих два тортени блата. Предпочитам да си правя сместа за всеки блат птделно. Това значи, че 1/2 от всички продукти са за един блат - 2 яйца, 20 г масло и т.н. Вие може да направите цялата смес наведнъж и да разделите на две.

Разделете белтъците от жълтъците.

Към жълтъците прибавете крема сиренето, маслото, ванилията и разбийте с бъркалка на ръка. Добавете подсладителя и отново разбийте. Прибавете бадемовото и кокосовото брашно, орехите и бакпулвера. Объркайте за последно. Добавете настърганите моркови, без да бъркате. Оставете така.

Разбийте белтъците хубаво на сняг. Прибавете ги към другата смес и бъркайте бавно и постепенно с шпатула.

Ако правите цялата смес наведнъж, я разделете на две равни части.

Използвам тава с 20 см диаметър. Сложете хартия за печене и я намажете с малко масло. Изсипете сместа за единия блат и с шпатулата разнесете равномерно.

Всеки блат се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 20 минути. Моята фурна е газова, преценете за вашата.

Когато извадите блата за нашата уникална кето торта, го сиропирайте със студеното мляко и оставете напълно да изстине.

За крема за морковен а торта разбийте първо сметаната на гъст крем. Прибавете останалите продукти и отново разбийте, докато се сгъсти хубаво.

Сглобете морковената тортата и я украсете по ваш вкус.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тортата е наистина уникална!
17.06.2023 21:13