Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кето бадемова торта

Кето бадемова торта

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето бадемова торта
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Прекалено добра торта, за да не я изпробвате И без да сте на кето диета, ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • Продукти за блатовете
  • яйца - 6 бр. /размер М/
  • крема сирене - 80 г
  • краве масло - 30 г меко
  • подсладител - 60 г /равно на 60 г захар/
  • бакпулвер - 8 г
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • бадемово брашно - 150 г
  • За крема
  • течна сметана - 250 мл над 30%
  • маскарпоне - 250 г или крема сирене/
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 60 г/равно на 60 г захар/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви трябва тавичка с размери 20 см диаметър.

Приготвяне:

Жълтъците и белтъците се разделят. Към жълтъците се прибавят вдички останали продукти и се разбива. Става гъстичко, така трябва да е.

Белтъците се разбиват на сняг. След това се прибавят на части към сместа с жълтъците. Бърка се с шпатула. Получава се пухкава смес. Разделете сместа на 2 равни части, от които да изпечете два отделни блата за торта. Или изпечете наведнъж и после разрежете.

Тавата се покрива с хартия за печене. Намажете хартията с малко масло. Сместа за тортения блата се изсипва в тавичката. Пече се в предварително загрята фурна на 180 °C за около 25 минути.

Всеки блат сиропирайте с малко бадемово или друго мляко.

За крема разбийте течната сметана с ванилията и подсладителя до получаването на гъст крем. Добавете и маскарпонето и разбъркайте добре..

Накрая сглобете кето тортата, като редувате блат с крем. Украсете по ваш вкус.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: