Домашна бадемова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна бадемова торта1 / 2
15/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • бадеми - 8 с.л. счукани
  • пудра захар - 8 с.л.
  • галета - 1 1/2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • масло - 60 гр.
  • шоколад - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме бадемите, галетата, канелата и бакпулвера.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към другата смес. Намазваме с масло и набрашняваме формата за торта и изсипваме сместа в нея. Печем в гореща затоплена фурна на 200 градуса.

За глазурата:

Разбиваме белтъка на сняг като постепенно сипваме 1 с.л. пудра захар. Прибавяме лимоновия сок.

Отделно стопяваме на водна баня шоколада прибавяме маслото и останалата захар и разбъркваме в една посока докато сместа стане на пяна. Намазваме върху изстиналия блат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: