Бадемова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Бадемова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • пудра захар - 300 г
  • бадеми - 300 г
  • яйца - 8 бр.
  • галета - 1/2 ч.ч. или 70 г брашно
  • портокалова кора
  • сладко - за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците с пудрата захар до пухкав и гладък крем.

Добавете галетата/брашно, настъргана портокалова кора и смлените бадеми. Ако използвате галете, а не брашно, изсипете галетата върху бадемите.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол на гъст сняг и внимателно смесете с бадемовата част. Прехвърлете я във форма с леко намазнена хартия за печене.

Сложете тортата да се изпече в слаба фурна. След като изстине, разрежете на 2 блата и ги слепете с любимото си сладко. Поръсете с пудра захар и поднесете на следващия ден.

Опция: Може да залеете торта и с ябълков крем. За него изпечете 3 големи ябълки и ги пасирайте. Разбъркайте пюрето с 250 г пудра захар и 1 белтък. След като сместа се сгъсти и стане пухкава, сипете и малко лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: