Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците с пудрата захар до пухкав и гладък крем.
Добавете галетата/брашно, настъргана портокалова кора и смлените бадеми. Ако използвате галете, а не брашно, изсипете галетата върху бадемите.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол на гъст сняг и внимателно смесете с бадемовата част. Прехвърлете я във форма с леко намазнена хартия за печене.
Сложете тортата да се изпече в слаба фурна. След като изстине, разрежете на 2 блата и ги слепете с любимото си сладко. Поръсете с пудра захар и поднесете на следващия ден.
Опция: Може да залеете торта и с ябълков крем. За него изпечете 3 големи ябълки и ги пасирайте. Разбъркайте пюрето с 250 г пудра захар и 1 белтък. След като сместа се сгъсти и стане пухкава, сипете и малко лимонов сок.