Норвежка бадемова торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Норвежка бадемова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"На масата ще настане пълна тишина, щом сервирате норвежката бадемова торта, защото всички ще бъдат заети да си хапват"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бадеми - 1/4 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 200 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • малини - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със захарта, яйцата и прясното мляко.

Разбърква се добре и се добавя брашното, смлените бадеми, бакпулверът и солта. Тестото се излива във форма, постлана с хартия за печене. Пече се 45 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната, оставя се да изстине напълно във формата. Сметаната се разбива с пудрата захар.

С помощта на шприц тортата се украсява със сметана на красиви вълни или розички. Отгоре се поръсва обилно с малини и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лидия
лидия
ааааааааааааа изгеждастрахотно
19.07.2015 21:32