Шоколадово-бадемова торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Шоколадово-бадемова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Знаете как се получава, който колекционира торти, колекционира и приятели - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 160 г
  • бадеми - 160 г смлени
  • какао - 60 г
  • масло - 100 г
  • за плънката
  • бадеми - 100 г натрошени
  • конфитюр - по избор и/или бита сметана
  • за глазурата
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази нежна шоколадова торта, в която няма пшенично брашно, отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта на пяна. Постепенно добавете какаото, маслото и смлените бадемови ядки.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и си добавят последни.

Получената смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма - 20 см, и се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Оставете готовия блат да се охлади малко, след което го разрежете на два или три хоризонтални пласта.

Всеки пласт се намазва с конфитюр по избор и/или бита сметана, които са объркани с натрошените бадемови ядки.

Готовата торта без брашно се глазира с шоколад и се прибира поне за 3 часа в хладилник преди поднасяне шоколадово-бадемова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какъв диаметър трябва да е формата за печене на блата?
30.01.2023 17:46
1
1
Покажи всички подкоментари
Камелия Василева
Камелия Василева
А брашно не се ли слага?
12.11.2013 13:47