Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Кростини с домати, червени чушки и аншоа

Кростини с домати, червени чушки и аншоа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Кростини с домати, червени чушки и аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • чабата - 1 бр.
  • За заливката
  • домати - 200 г, нарязани
  • чушки - 200 г червени, нарязани
  • аншоа - 50 г филета
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л. балсамиков
  • чесън - 1 скилидка
  • песто - 1 1/2 с.л. червено
  • риган - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • За заливката с моцарела
  • песто - 1 1/2 с.л. зелено
  • доматен сос - 120 гъст, домашно приготвен
  • моцарела - 75 г, нарязана на 8 тънки филийки
  • домати - 3 бр., нарязани на ивици
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната. Нарежете чабатата на 16 филийки и ги изпечете, докато станат златисти и от двете страни. След това ги оставете да се охладят.

За да приготвите заливката с домати, чушки и аншоа, смесете доматите и чушките и след това ги нарежете на тънки ивици. Отцедете филетата аншоа и ги прибавете ги при чушките и доматите. Залейте със зехтин и балсамиков оцет и разбъркайте.

С помощта на остър нож обелете и разполовете една скилидка чесън. Втрийте чесъна в 8 от филийките. След това ги намажете с доматената смес и малко песто. Аранжирайте с домати, чушки и аншоа, поръсете с подправки и каперси.

Пригответе и останалите филийки, като ги намажете с доматения сос и отгоре наредите филийките моцарела. Върху тях сложете ивици домат, поръсете с босаилек и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: