Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницели с босилек

Пилешки шницели с босилек

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Пилешки шницели с босилек
Снимка: Juliya
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Поднесете пилешките шницелите с гарнитура от листенца пресен босилек...Бирата е ясна"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. обезкостени без кожа
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • галета - 1 пакет
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган
  • босилек - 1/4 ч.ч. пресни листа
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160 °C.

Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио и ги начукайте с чук за месо или точилка, докато станат с дебелина около 1.5 см.

В плитка купа смесете заедно брашното, солта и черния пипер.

В друга плитка купа разбийте яйцата.

В трета плитка купа смесете галетата, пармезана и нарязания босилек.

Намажете всяка пилешка гърда, първо, в сместа от брашно, като изтръскате излишното, след това потопете в разбитите яйца и накрая намажете в сместа с галета, като натиснете галетата върху пилето, за да сте сигурни, че залепват.

Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън.

Добавете панираното пилешко към сгорещеното олио и гответе за около 2-3 минути от всяка страна или докато стане златисто кафяво и се свари.

Прехвърлете шницелите в тава за печене и ги поставете в предварително загрятата фурна за около 5-10 минути, за да се изпекат.

Поднесете пилешките шницелите с гарнитура от листенца пресен босилек.

Насладете се на вашите вкусни шницели с босилек!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: