Пилешки шницели с гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешки шницели с гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Хайде сега да видим бирата кого ще предпочете - тези страхотни пилешки шницели или обикновените пържени кюфтета"

Необходими Продукти

  • пилешки фенери - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • печурки - 10 бр. гъби
  • къри
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате фенерите и сваляте всичкото месо от тях. Режете на максимално малки парчета, а може и да го накълцате.

При месото добавяте разбитите яйца, почистените и нарязани на дребно гъби и подправки на вкус, като последно и постепенно прибавяте брашното, така че да получите сравнително гъста смес.

С голяма лъжица загребвате и пържите в силно сгорещено олио. Натиснете го с лъжицата, така че да придобие формата на шницел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: