Начин на приготвяне
Нарязваме си пилешкото бяло месо на тънки парчета с остър нож. Пилешките филенца ги поръсваме от всички страни със сол, черен пипер и червен пипер.
Овкусяваме от всички страни. В чиния слагаме брашното. В друга слагаме галетата. В купичка, не много дълбока, разбиваме с тел две яйца много добре с прясното мляко.
Овалваме пилешките филенца в брашно от двете страни и потупваме, после в разбитите яйца и накрая овалваме едни след друго в галетата. Загрели сме вече олиото в тиган на котлона.
Пържим от двете страни всичките страни. Слагаме изпържените шницели в йена, похлупваме да се задушат. Обелваме картофите и ги измиваме.
Режем картофите с къдраво ножче. Изпържваме картофите в горещо олио на котлона. Слагаме картофете в купа и поръсваме със сол и разбъркваме.
Сервираме шницели с картофи. Да ви е сладко!