Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фондю»Фондю по парижки

Фондю по парижки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Фондю по парижки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Знаете поговорката, когато вие не може да отидете в Париж, поканете Париж в кухнята си"

Необходими Продукти

  • ементал - 100 г сирене
  • грюер - 100 г сирене
  • бяло вино - 150 мл
  • ликьор - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л. царевично
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 5 г
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките.

Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане.

Добавя се ликьорът и се сваля от котлона. Брашното се смесва с млякото и се добавя в сместа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: