Торта с кокос и малини

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Торта с кокос и малини
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
19/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Неустоима домашна торта с кокос и малини - истинско вълшебство за сетивата!"

Необходими Продукти

  • блатове
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г мусковадо
  • сол - 1 щипка
  • масло - 90 г разтопено
  • заквасена сметана - 60 г
  • кокосово брашно - 30 г
  • пшенично брашно - 60 г
  • кокосови стърготини - 40 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • крем
  • заквасена сметана - 300 г
  • бял шоколад - 100 г
  • кокосова сметана - 200 г
  • малинов слой
  • малини - 250 г замразени
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте почитатели на кокосовите торти, задължително пробвайте тази идея!

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци в два отделни съда.

Жълтъците разбийте със захарта мусковадо, а белтъците с щипка сол, до меки връхчета.

Разтопете маслото и го оставете да се охлади, след което го прибавете към жълтъците на тънка струя бъркайки непрекъснато.

След това прибавете заквасената сметана и отново разбъркайте.

Смесете бялото и кокосовото брашно, какаото и бакпулвера и ги прибавете на части към сместа.

Накрая добавете разбитите на сняг белтъци и кокосовите стърготини, бъркайки с шпатула. Стърготините може да замените със същото количество нарязани ядки.

Разпределете сместа в две правоъгълни тавички, покрити с хартия за печене и сложете да се пекат в загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути, до суха клечка.

Тавичките, които ползвах, са с размери 17 на 27 см.

Готовите блатове за торта охладете върху решетка, а докато се охлаждат пригответе крема за сладкиша.

Разтопете кокосовата сметана на слаб котлон.

Ползвах сметана от консерва, като сложих равни количества от течната и от твърдата част.

Разтопете в съд на водна баня и шоколада.

Смесете двете смеси (кокосовата сметана и белия шоколад) и ги добавете към заквасената сметана. Разбъркайте и крема за вашия сладкиш е готов.

Охладените блатове намажете с крема като редувате блат и крем.

Приберете тортата в хладилник за поне 1 час и през това време си пригответе малиновото желе.

Накиснете желатина в 30 мл студена вода, за да набъбне.

Сложете в касерола малините и захарта и оставете да се варят 5-6 минути.

След това прецедете сместа през цедка, за да отделите семенцата и към горещия малинов сироп прибавете набъбналия желатин. Разбъркайте, за да се разтвори напълно и след това залейте охладения вече десерт.

Върнете в хладилник за още няколко часа.

Най-хубав тази торта с кокос и малини и е на следващия ден, но само ако може да изчакате.

Добър апетит и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: