Пиле с ориз и куркума

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пиле с ориз и куркума1 / 2
03/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Куркумата е задължителна при приготвянето на това пилешко с ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр. по - голям
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват до готовност в подсолена вода. Мазнината се загрява и в нея се запържва ситно нарязаният лук. Когато омекне, се добавя оризът и се запържва за още 1-2 минути.

Към тях се прибавят нарязаната на лентички пиперка, куркумата, сол и черен пипер на вкус.

В дълбока тава се смесват овкусения ориз и пилешките бутчета, обилно намазани с масло. Добавят се нарязаните на колелца домати. Сипва се 4 ч.ч. бульон от варенето и ястието внимателно се разбърква.

Бутчетата с ориз се пекат около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. При нужда може да долеете още бульон в процеса на готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: