Начин на приготвяне
Сложете пилешките гърди да се сварят, докато са почти изцяло готови, като първоначално ги отпенвате, а след това добавите 1 глава нарязан лук, зърна черен пипер и посолите.
Втората глава лук накълцайте и запържете в тиган с повечко олио, защото оризът носи на мазнина. С лука запържете и нарязания морков (по-голям).
Към запръжката сипете измития предварително ориз и разбъркайте, докато се запържи и той. Към края добавете и куркумата и разбъркайте за кратко.
Прехвърлете ориза, пилешките гърди отгоре и долейте от пилешкия бульон в адекватно за ориза количество. Солта е на вкус, може да добавите и млян черен пипер.
Изпечете пилето с ориз в умерена фурна.
Ще познаете, че пилешкото с ориз и куркума е готово, когато оризът омекне напълно и течността се е абсорбирала. При поднасяне поръсете ястието с магданоз.
Коментари