Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешки воденички

Дроб сарма с пилешки воденички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Дроб сарма с пилешки воденички1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Пилешките воденички са не само чудесно мезе за бира, но от тях може да се приготви страхотно вкусна дроб сарма!"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 гр.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се сваряват в подсолена вода.

Лукът се запържва в сгорещената мазнина, добавят се оризът, нарязаните воденички и подправките. Ястието се залива с част от бульона и се вари 15 минути.

Изсипва се в тавичка, добавя се още малко бульон и се пече във фурна. 15 минути преди да изваждането от фурната се полива с разбитите кисело мляко и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Чудесна дроб сърма за тези които не обичат агнешко.Аз я направих със зелен лук и пресен джоджен.Също така добавих и пилешки дробчета.Наистина вкусно.
03.05.2016 21:29
1
Стас
Стас
Невроятно вкусна! Аз добавих и малко чубрица
03.07.2015 20:35
1
надя александрова
надя александрова
страааашна...благодарим
07.02.2014 12:27
3
1
Татяна
Татяна
Стана много вкусна
03.12.2013 19:52
3