Паеля от морски дарове със сос айоли

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
17/05/2014
"Ароматно, темпераментно, колоритно и много вкусно - паелята с морски дарове е ястие, което няма нужда от реклама "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 516
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изплаквате под студена вода мидите и ги поставяте в голяма купа с подсолена вода за около 2 часа. След това изхвърлете водата, изплакнете добре мидите и ги прецедете. Шафрана смесвате с врящата вода.

Загрявате зехтина в голям, дълбок тиган и първо запържвате лука, докато стане мек и златисто-кафяв. Добавете чесъна, след това доматите и бъркайте около 15 минути. Накрая поръсете и захарта.

През това време махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките.

Към шафрана добавете червения пипер, водата и ориза и ги разбъркайте в тиган. Оставете ги да заврат, след което намалете огъня и добавете скаридите, мидите и рибата отгоре, но не ги размесвайте. Оставете да къкри, непокрито и без да разбърквате за около 20 минути, или докато оризът омекне.

Поръсете грах и оставете да къкри още 3 минути, докато се абсорбира течността. Накрая преместете тигана от огъня и оставете да престои за около 10 минути, покрит. Подправете на вкус и поръсете с магданоз. През това време пригответе соса айоли, като за целта смесите продуктите в купичка.

Поднесете паелята със соса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар