Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от целина и синьо сирене

Супа от целина и синьо сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Супа от целина и синьо сирене1 / 2
05/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • целина - 4 стръка, на ситно нарязано
  • лук - 1 глава, на ситно
  • масло - 50 г
  • брашно - 45 г, бяло
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 900 мл, пилешки
  • прясно мляко - 300 мл
  • синьо сирене - 225 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и целината се задушават в маслото, докато омекнат. Прибавя се брашното.

Долива се виното и зеленчуковия бульон, като се разбърква непрестанно.

Оставя се да къкри на тих огън за 25 мин. Долива се млякото и се натрошава сиренето.

Супата се пюрира, овкусяват се със солта и черния пипер. Супата се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: