Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Фрикасе»Фрикасе с пуешко и кисело мляко

Фрикасе с пуешко и кисело мляко

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8249k5k5k8
Фрикасе с пуешко и кисело мляко
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
23/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервирах фрикасето с пуешко и кисело мляко поръсено с малко свеж магданоз и домашен хляб."

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 бутче около 500 г
  • масло - 30 г
  • олио - 30 мл
  • брашно - 2 с.л. пълни
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимон - сока на 1/2
  • индийско орехче - щипка
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварих пуешкото бутче в мултикукъра под налягане за 30 минути в посолена вода с няколко цели зърна черен пипер.

След това махнах кожата, обезкостих и нарязах месото на хапки, а бульона прецедих.

Разбих 2-та жълтъка с 5 лъжици кисело мляко и прибавих към тях сока на половин малък лимон, както и щипка индийско орехче.

Загрях в дълбок тиган маслото и олиото и запържих 2 пълни супени лъжици брашно.

Ползвах пълнозърнесто брашно от лимец, но вие може да направите Фрикасето и с бяло пшенично брашно.

След това започнах да прибавям от горещия бульон до желаната гъстота на соса.

Прибавих на тънка струя и сместа с жълтъците, бъркайки, както и месото, накъсано на хапки.

Финално овкусих Фрикасето със сол и прясно смлян бял пипер и оставих ястието да къкри на слаб котлон 10 минути, като разбърквах периодично.

Сервирах фрикасето с пуешко и кисело мляко поръсено с малко свеж магданоз и домашен хляб.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта. Детето ме попита "Защо не си го направила в голямата тенджера", имайки предвид тази от 6,5 литра. Стана страхотно. Благодаря за рецептата.
15.01.2024 22:21
Анонимен
Анонимен
Супер е! Аз добавх в бульона лук и чесън,чубрица и малко червен пипер! Стана уникално! Благодаря за рецептата!
12.11.2023 12:37