Начин на приготвяне
Сварих пуешкото бутче в мултикукъра под налягане за 30 минути в посолена вода с няколко цели зърна черен пипер.
След това махнах кожата, обезкостих и нарязах месото на хапки, а бульона прецедих.
Разбих 2-та жълтъка с 5 лъжици кисело мляко и прибавих към тях сока на половин малък лимон, както и щипка индийско орехче.
Загрях в дълбок тиган маслото и олиото и запържих 2 пълни супени лъжици брашно.
Ползвах пълнозърнесто брашно от лимец, но вие може да направите Фрикасето и с бяло пшенично брашно.
След това започнах да прибавям от горещия бульон до желаната гъстота на соса.
Прибавих на тънка струя и сместа с жълтъците, бъркайки, както и месото, накъсано на хапки.
Финално овкусих Фрикасето със сол и прясно смлян бял пипер и оставих ястието да къкри на слаб котлон 10 минути, като разбърквах периодично.
Сервирах фрикасето с пуешко и кисело мляко поръсено с малко свеж магданоз и домашен хляб.
Добър апетит!
Коментари