Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пилешки бутчета фрикасе с кисело мляко и жълтък

Пилешки бутчета фрикасе с кисело мляко и жълтък

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки бутчета фрикасе с кисело мляко и жълтък
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класически фрикасе със сочни бутчета - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • зеленчукова пикантина - 1/2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варите предварително пилешките бутчета в подсолена вода до пълно сваряване.

Докато те се варят, отделяме белтъците от жълтъците на яйцата и разбиваме отделените жълтъци с киселото мляко.

В тенджера загряваме маслото заедно с олиото и запържваме брашното, като към него прибавяме счукан чесън и чаша и половина от бульона, където сме варили бутчетата или до получаване на желаната от вас гъстота.

Като тази смес прибавяме при непрекъснато бъркане и сместа с киселото мляко и жълтъците, както и зеленчукова пикантина.

Получава се каша, която оставяме да ври около 4-5 минути, като накрая добавяте към нея и пилешките бутчета. Поднесете фрикасето със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: