Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета в глинен съд

Пилешки бутчета в глинен съд

Пилешки бутчета в глинен съд
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Уникална вкусотия са моите пилешки бутчета в глинен съд!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • универсална подравка - 1 пакетче микс за пилешко месо
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • гъби - 250 г
  • пармезан - за поръсване
  • готварска сметана - 150 мл
  • магданоз - свеж
  • бял пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В глинения съд сложете олиото и маслото.

Измийте пилешките бутчета, овкусете ги със сол и бял пипер. Наредете ги в глинения съд.

Измийте и почистете гъбите.

Нарежете ги и ги добавете към бутчетата.

Разтворете фикса по указания на пакета начин.

Добавете и сметаната.

Полейте бутчетата и похлупете съда с капака.

Сложете глинената тава в студена фурна, след което включете на 180 °C. Печете за около час пилешкото в гювеч.

Преди готовност поръсете с пармезан и запечете за кратко.

Преди поднасяне, поръсете със свеж магданоз.

Уникална вкусотия са моите пилешки бутчета в глинен съд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: