Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 150 °C с вентилатор.
На котлона разтопете маслото със захарта, меласата, щипка сол и ванилия.
Добавете овесените ядки и нарязаните сушени череши. Разбъркайте, докато се смесят добре съставките.
Сложете в подходяща правоъгълна или квадратна тавичка, постлана с хартия за печене, и изпечете за 25 минути.
Извадете от фурната и оставете настрана да изстине.
През това време разтопете на водна баня белия шоколад. В купичка смесете цеденото кисело мляко със сухото мляко и ги добавете към разтопения шоколад.
Разбъркайте добре и залейте изстиналия флапджак.
Приберете вкусните барчета в хладилник за 30 минути. Извадете и с остър нож разрежете на порционни парчета.
Сервирайте флапджак череша с йогурт към кафе, чай или матча лате.