Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Флапджак череша с йогурт

Флапджак череша с йогурт

Михаил ТодевМихаил Тодев
Новак
6621821
Флапджак череша с йогурт
Снимка: Михаил Тодев
1 / 4
26/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Сервирайте флапджак череша с йогурт към кафе, чай или матча лате."

Необходими Продукти

  • За сместа
  • овесени ядки - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • рожкова меласа - 70 г (мед, сироп агаве, кленов сироп, инвертен сироп...)
  • сушени череши - 40 г (нарязани)
  • кафява захар - 60 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • За глазурата
  • бял шоколад - 100 г
  • цедено кисело мляко - 50
  • сухо мляко - 8 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 °C с вентилатор.

На котлона разтопете маслото със захарта, меласата, щипка сол и ванилия.

Добавете овесените ядки и нарязаните сушени череши. Разбъркайте, докато се смесят добре съставките.

Сложете в подходяща правоъгълна или квадратна тавичка, постлана с хартия за печене, и изпечете за 25 минути.

Извадете от фурната и оставете настрана да изстине.

През това време разтопете на водна баня белия шоколад. В купичка смесете цеденото кисело мляко със сухото мляко и ги добавете към разтопения шоколад.

Разбъркайте добре и залейте изстиналия флапджак.

Приберете вкусните барчета в хладилник за 30 минути. Извадете и с остър нож разрежете на порционни парчета.

Сервирайте флапджак череша с йогурт към кафе, чай или матча лате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: