Шишчета от гъши дроб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шишчета от гъши дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Истински деликатес, който непременно искате да опитате"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 250 г
  • сланина - 50 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 10 мл
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца.

На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина. Пекат се на скара, като преди това се напръскват леко с мазнина. Постоянно се въртят, за да не изгорят.

Готови са след около 10-15 минути. Преди да се махнат от скарата, се поръсват със сол и черен пипер. Сервират се, поръсени с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
за Коледа за първи път приготвях гъши дроб, изключителна вкусотия, препоръчвам на всеки
25.01.2016 15:07
1