Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с крутони и пармезан

Пъстърва с крутони и пармезан

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пъстърва с крутони и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг или бяла риба
  • крутони - 200 г
  • пармезан - 4 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 100 г
  • лимонов сок - 8 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте крутоните заедно с магданоза и пармезана, докато се раздробят на ситно.

Почистете рибите и ги потопете в изцедения лимонов сок. Оваляйте ги в сместа от крутоните, пармезана и магданоза.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете рибата в намазнена тава и печете до получаването на златиста и хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: