Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от лаврак с аспержи в пергаментова хартия

Филе от лаврак с аспержи в пергаментова хартия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Филе от лаврак с аспержи в пергаментова хартия
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
37 мин.
Порции
2
"Фино и лесно за приготвяне ястие, много подходящо за специални гости"

Необходими Продукти

  • филе от лаврак - 2 бр. (около 320 г)
  • аспержи - 4 до 6 бр. зелени
  • пресен лук - 2 стръка
  • чери домати - 4 - 5 доматчета
  • майонеза - 2 с.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете рибните филета с кухненска хартия.

Включете фурната да загрее до 190 градуса с вентилатор.

Вземете един голям или два по- малки листа хартия за печене, взависимост от това дали искате да изпечете заедно завити в един пакет или в две поотделно завити пакетчета.

Намазнете хартията със зехтина и разстелете пресния накълцан лук. Положете отгоре аспержите (2-3 за всяко филе), предварително почистени от твърдите краища и измити. Посолете и ръснете малко мазнина.

Отгоре сложете да легнат филетата от лаврак, леко посолени и с кожата надолу. Намажете с майонезата и поръсете със прясно смлян черен пипер (по на едро смлян). Накрая подредете половинки чери домати най- отгоре и също ги посолете леко.

Сгънете и запечатайте хартията като пакетчета, без да я прилепвате плътно към лаврака.

Сложете в тавичка и пъхнете във загрятата вече фурна.

Печете рибата 25 минути и сервирайте като леко отворите пакетчетата. Гарнирайте с четвъртинки лимон.

Много фино ястие, лесно и бързо за приготвяне. Изключително подходящо за гости или за романтична вечеря.

Филето от лаврак с аспержи в пергаментова хартия е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: