Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Аламинути»Ватус (Морска лисица) на тиган

Ватус (Морска лисица) на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Ватус (Морска лисица) на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Изпитана рецепта, която взехме директно от кулинарната книга на морските вълци"

Необходими Продукти

  • ватус - 350 г (морска лисица)
  • брашно - за овалване
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ватуса (морската котка) е изцяло хрущялна риба. Много прилича на калкан и ако не си познавач, можеш лесно да бъдеш заблуден.

Двете плоскодънни риби много си приличат и по-опитните ги различават по опашките единствено.

Тази риба също като калкана има копчета и се дере кожата. Почиства се, измива се и се нарязва на парчета.

Така приготвена, вече е готова за готвене. Ако разполагате с цялата риба, можете да си я пакетирате и съхраните във фризер.

Рибката е без кости, яде се с хрущялите и е безопасна за ядене и от деца.

Най-лесният начин за приготвяне на ватус е пържен на тиган.

Парчетата се овкусяват леко със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат в загрята мазнина и от двете страни до порозовяване.

Сервирайте пържената риба с голям резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: